Desemberdager

Vi er ikke bortskjemt med vinter her vest. Det er med stor misunnelse jeg observerer vinterhvite vidder andre steder i landet, og jeg vet jeg er feilplassert rent værmessig når det gjelder det jeg kaller vintervær. Skjønt, det er nydelige dager innimellom, selv om det ikke ligger noe hvitt på bakken. I dag har himmelen vært knall blå og sola tittet så vidt opp over Duesundfjellet. Noen tilmålte timer med lys dag og høy himmel. Da glemmer jeg egentlig de mørke dagene det er flest av. I alle fall føles det slik at vi har flest gråværsdager. Særlig på denne tiden av året.
Her inne i «fjorden nordom bruna» er jeg omringet av fjell og fjord på alle kanter. Lørdag tok jeg føttene fatt og klatret noen hundre meter rett opp bak huset mitt. Utover fjorden akkurat kl 14.00 «fanget» jeg dette. Ikke mye lys å skryte av.

img_0070.jpg

Trøsten er jo at både søndagen og dagen i dag har vært adskillig lysere. Og himmelen skal fortsatt være høy og blå noen dager.

For den som har lyst til å se et annet lys, anbefaler jeg Bridgehills bilder fra nord i Norge. Jeg blir helt bergtatt av fargene.

2 kommentarer om “Desemberdager

  1. Lite lys, men nok til å vise et herlig utsyn. Fint å lese beskrivelsen også. Da kan jeg lettere forestille meg turen som ga bildet. Vil gjerne høre/se fra flere turer?
    Takk for anbefaling.

  2. Kommer jeg meg enda høyere opp og dagen er klar, har jeg et fantastisk utsyn over nordre deler av Hordaland. Jeg skal vise deg det senere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *