Ekte lidenskap

Lenes hjerte står i Brann. Lene er 18 år og bruker stort sett all sin fritid og alle sine penger på Brann. Lidenskap, heter det visst. «Ekte lidenskap har et navn», heter det i Bergen. Lidenskap har du når du virkelig føler noe veldig sterkt for noe. Ergo kan lidenskap være en form for forelskelse, og forelskelse er – ja, en definisjon på det er som følger:

Forelskelse er en følelse av stor beundring for, tiltrekning mot eller begjær etter en annen person, som oftest en av motsatt kjønn. Forelskelsen kan gi en opplevelse av intens lykke og velvære og skyldes hormoner som utløser en naturlig rus i kroppen. Alle aldersgrupper kan bli forelsket, men følelsen kan være særlig intens i puberteten.
Forelskelsen uttrykker gjerne mer eller mindre overveldende følelser, enten det dreier seg om hemmelige,
romantiske kjærlighetsdrømmer, seksuell tiltrekning eller blind lidenskap og forvirrende affekt. Følelsen likner derfor mer på (forbigående) galskap enn på fornuftsbasert eller selvoppofrende kjærlighet og vennskap med hengivende omsorg, medfølelse og trofasthet.
(fritt etter Wikipedia)
Altså – Lene har en voldsom lidenskap for Brann, hun er forelsket rett og slett. Er da hennes forelskelse i Brann et supplement for tiltrekking mot en annen person? Har hun personifisert Brann? Jeg vet ikke. Men så mye forstår jeg at det ikke er så rent lite galskap og ufornuft til stede når du er villig til å avsette 50 000 kroner årlig på Brann. Dette leser jeg nemlig i BT, der Lene er brettet ut på forsida i all sin prakt. Lene er da, som skrevet står, 18 år. Og så er hun ringevikar i barnehage. Når du er 18 år og ringevikar i barnehage, så har du ikke så alt for mye å rutte med sånn til dagen, men 50 000 kan du liksom med god samvittighet betale for å få bukt med lidenskapen din. La oss nå se hva hun bruker pengene på:
Partourkort er lurt. For dem som følger hver kamp, vel og merke. Kommer billig fra det. Lene følger også bortekampene. Altså – er du lidenskapelig opptatt av kjæresten din, så er du det. Også må hun ha klær. Fotballtrøyer er ikke særlig sexy, men la gå. Hjemme- og bortetrøye må du liksom ha. Og så må vi bo litt godt. Og spise litt. Og så er det jo klart, at når det er bortekamp, så må du jo sånn av og til ha fri fra jobb. Det taper du på, men pytt, pytt. Man er jo bare 18 år, og gjør som man vil. Men så, mine damer og herrer! Damen må ha ØL. Masse øl, ser det ut til. 500 kroner pr. kamp, faktisk. Ganger vi det med 26 kamper kommer vi opp i den nette sum av 13 000 kroner. Sier vi at disse ølene er halvlitere og at hver halvliter koster 50 kroner på fotballpubber rundt omkring, så drikker denne søte lille forelska damen 10 halvlitere i forbindelse med kamper. Hallooooo???? Hvordan kan den lille kroppen der konsumere så mye? Ok, jeg liker øl jeg også. Men ikke 10 stykker sånn etter hverandre. To halvlitere, og jeg må finne doen, tre halvlitere, og jeg begynner å kjenne det, fire halvlitere, jeg er stapp mett, fem halvlitere, jeg sjangler ikke så rent lite og ser dobbelt. Kan hun i det hele tatt ha noe glede av forelskelsen sin når hun konsumerer 10 øl når de er sammen?
Vil du lese mer om Lene og hennes store forelskelse, se

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *